Ordet normal

Idag har jag varit hos barnmorskan. Magen (livmodern) mättes till 23 cm, vilket tydligen skulle innebära en liten pojk där inne i perfekt storlek. Varken stor eller liten. Är det någongång som man älskar ordet "normal" så är det under en graviditet! Lillebror sparkade så hela magen gungade när barnmorskan lyssnade på hjärtat. Hjärtat lät fint! Mitt järnvärde hade sjunkit en aning. Får erkänna att jag slarvat en aning med tabletterna. Nu blir det bättring och lite höjd dos. Inget alarmerande (värdet låg på 110), men vill fortsätta känna mig pigg och undvika eventuell huvudvärk.

V25 (24+1)

Vi har gått in i vecka 25 och passerat 60%. Igår hade nog lillebror vänt sig utåt igen för det var hårda sparkar hela dagen och även nu på morgonen. Nu når sparkarna enda upp till där revbenen börjar. Livmodern växer alltså så det knakar!
 
Igår på stranden låg jag och läste lite gravidtidningar och hamnade på förlossningsberättelser. Där och då tror jag att jag landade i att detta snart oxå väntar oss. Jag bara grät vid läsningen. Det var glädjetårar. Varje berättelse var så fin!
 
Imorgon har jag tid på MVC igen. Vet inte riktigt vad de ska göra då? Kolla värden på nytt kanske? 

Vadå.. förlossning?

För någon vecka sedan frågade min mor mig vilket sjukhus jag planerade att föda på. Jag måste erkänna att jag i princip inte över huvudtaget tänkt på förlossningen än. Att vi väntar barn har sjunkit in, men inte att bebis ska komma ut. Det är så overkligt.
 
För att förbereda oss litegrann på vad som komma skall har vi anmält oss till en profylaxkurs i september. Skall bli spännande faktiskt!