År 2016

Då är år 2016 snart slut. Året har varit helt fantastiskt! Hänt så många stora händelser i våra liv detta år, men störst är såklart vårt lilla monster.
 
Du kom till slut.. lilla monster.. efter nästan 4 år..
 
Vet inte om jag kommer att uppdatera här mer. Bloggen finns dock kvar. Kanske kan den ge stöd till er andra som ännu kämpar. Den är också en påminnelse till oss själva om vår kamp och vad vi gått igenom.
 
Till er som kämpar.. ge aldrig upp!

Förlossningsberättelse

Jag hade lovat en förlossningsberättelse och den har legat halvfärdig i utkast ett tag. Känner dock att den blev ganska privat, så jag väljer att ge er en betydligt kortare mer avskalad variant istället.
 
Jag fick första värken strax innan kl 16 på eftermiddagen. Värkarna blev omedelbart regelbundna med ca 5 mins mellanrum. När min man kom hem vid kl 17 passade jag på att duscha och äta middag mellan värkarna. Vid ca kl 19 började värkarna komma tätare med ca 3 mins mellanrum. Jag kämpade på hemma. En liten blödning fick mig att ringa förlossningen, men vi fick besked att det var normalt. Klockan 22.30 gick vattnet och värkarna kom då varannan minut, så vi åkte in. Fick först vänta på att rummet skulle städas. Vid ca 23.30 blev jag undersökt och var öppen 4 cm. En timme senare var jag öppen 9 cm! Ytterligare en timme därefter var vår pojk ute. Hann alltså endast få lustgas och fick detta enbart under öppningsskedet. Under krystningarna lät de mig inte använda detta, men det gick bra ändå. Precis när jag tänkte att hela jag skulle spricka då ploppade han ut. 
 
Min förlossning räknas nog som enkel och smidig, men jag känner mig ändå som en superhjälte! Jag hade kunnat göra det igen, igen och igen! Och vilket team jag och min man var!

Sjuk bebis

Jag är medveten om att jag är kass på att uppdatera. När bebis väl sover brukar jag också försöka sova en stund eller passa på att t ex sitta på toaletten utan stress. 
 
Dropparna miniform började bebis kräka av så vi tar nu sempers magdroppar istället. Bebis mage är mycket bättre men det hann den bli innan nuvarande droppar, så det beror inte på dem. Kan kanske bero på att jag slutade med choklad? 
 
Bebis blev sjuk för någon vecka sedan. Vi alla här hemma har varit sjuka och trots litervis med handsprit blev plutten smittad. Mitt hjärta höll på att brista när han var snorig med feber. Som tur var blev han frisk på två dagar. Min förkylning är däremot mer långdragen..