V30 (29+0)

Nu har vi nått fram till vecka 30. Sitter just i denna sekund och känner hur lilla monstret i magen trycker sig mot alla väggar där inne så det nästan känns som han skall komma ut genom naveln. Annars njuter vi av vår semester med min mans familj. Även om jag redan är en del av min mans familj känns det fantastiskt att veta att vi inom kort är sammanbundna för alltid genom vår lille pojk i magen. Oavsett vad som sker. Nu blir det stan. Gissar på 38 grader i skuggan...

200 dagar har passerat

Idag har 200 dagar av graviditeten passerat. Ett bevis på att tiden faktiskt går framåt även om det ibland inte känns så.
 
Vi är nu i en annan del på klotet. Det är varmt här, men jag tycker ändå inte att det är värre än som icke gravid. Jag brukar tåla värme ganska bra nämligen. Igår satt jag en stund i för kall aircondition, vilket ledde till att jag nu har ont i lederna i vissa delar av kroppen. Min kropp gillar värme bättre helt enkelt.
 
Lillebror i magen blev en stor överraskning för min mans familj. Alla är väldigt glada och förundrade över hur jag endast kan ha gått upp i vikt runt magen. Jag säger som så här.. graviditeten  är inte slut än! Allt kan hända! Men jag är tacksam för varje dag som jag får känna mig någorlunda smidig.

V29 (28+0)

Idag har vi gått in i trimester 3. Kan ni förstå? Knappt jag heller! Enligt appen är nu lillebror 35 cm lång och ca 1,2 kg tung. Jag känner mig trots allt fortfarande ganska smidig. Ibland när jag ligger på sidan i soffan kan magen kännas tung. Tänk då hur tungt det måste kännas när han är dubbelt så tung?
 
I övrigt har vi semester nu. Inom kort åker vi till min mans hemland. Det kommer bli varmt med ca 40 plusgrader, men jag längtar ändå! Det börjar bli alltmer oroligt där nere och fortsätter den tragiska utvecklingen kanske vi inte kommer att kunna åka ner senare på mycket lång tid.